Goede doel voor 2019: WensAmbulance Brabant

Ook in 2019 zal het geld dat in het kader van de Dikke Banden Race wordt opgehaald door de schooljeugd worden geschonken aan WensAmbulance Brabant.

Wensambluance Brabant

WensAmbulance Brabant vervoert mensen uit heel Brabant en aangrenzende regio’s die niet lang meer te leven hebben en helpt zo hun laatste wens te vervullen. Dit gebeurt in samenwerking met de bestaande ambulancediensten, hospices, ziekenhuizen en huisartsen.

De ambulances staan in Helmond, Boxtel, Bergen op Zoom en Valkenswaard klaar.

Giften van sponsors, donateurs, verenigingen en particulieren maken het mogelijk dat WensAmbulance Brabant het vervoer gratis kan aanbieden.

 

WensAmbulance Brabant zorgt voor laatste wens

Voor mensen die niet meer zo lang te leven hebben,
laat WensAmbulance Brabant wensen in vervulling gaan.

Cees Huijben bij één van de wensambulances

Nét opa geworden en vanuit Grave nog een bezoekje kunnen brengen aan je kleinzoon
in Delft. Nog één keer enkele dagen met je vrouw en dochter naar je geliefde vakantiehotel in
Winterberg. Samen met je vrouw en kinderen een mooie plek voor jezelf uitzoeken op een natuurbegraafplaats. Voor de laatste maal nog een kwartiertje kunnen zitten
op je eigen “visstekkie” aan de Maas. Met de hele familie nog één keer naar het strand. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen, die nog ergens naar toe willen en daarvoor aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben, nog één keer naar hun favoriete plek.

Ruim 7 jaar

WensAmbulance Brabant vervoert en begeleidt mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende
regio’s. Dat gebeurt vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. De eerste wensrit vond plaats in de zomer van 2011. Momenteel worden er honderden wensritten per jaar gerealiseerd.  En dat alles is kosteloos!
Meer dan 150  vrijwilligers (verpleegkundigen en chauffeurs) en vier ambulances staan zeven dagen per week klaar voor deze gratis service. En iederéén is vrijwilliger! De wensritten gaan niet alleen naar plekken in Nederland, maar ook regelmatig naar het buitenland. Een terminaal zieke mevrouw wilde nog erg graag het nieuwe huis van haar dochter zien. Maar die woonde Zwitserland. Geen punt; dan wordt ook die wens vervuld en dat neemt dan een aantal dagen in beslag.

Korte lijnen en géén wachtlijsten

Het aanvragen van een wensrit is heel simpel. Het gebeurt via de telefoon en de website. Een coördinator behandelt de aanvraag en zorgt ervoor dat alle informatie goed op papier komt. De vrijwilligers kunnen reageren door zich beschikbaar te melden. Er worden daarna 2 mensen aangewezen die de wensrit gaan uitvoeren. Na de rit volgen er evaluaties door iedereen.

Meestal is de tijd die tussen aanvraag en uitvoering zit enkele dagen. Maar het komt ook voor dat een wensrit nog diezelfde dag, of de volgende dag al gerealiseerd moet gaan worden.

Want: “als het leven je niet zoveel dagen meer kan geven, kan WensAmbulance Brabant ervoor zorgen dat tenminste één dag meer leven heeft”.

Cees Huijben, chauffeur en lid PR- en Sponsorcommissie

Voor meer informatie zie: website WensAmbulance Brabant